Woning laten ontruimen? 3 tips bij woningontruiming

Een woningontruiming is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Het is nodig om een woning te ontruimen na overlijden, maar er kunnen ook andere redenen zijn voor een ontruiming. Het proces kan veel stress met zich meebrengen, maar je wilt het natuurlijk wel goed regelen. Wat de reden voor de woningontruiming ook is; je kunt vast wel een paar goede tips gebruiken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij, zodat het proces misschien net even iets makkelijker verloopt. 

Neem voldoende tijd voor de woningontruiming

Misschien wil je de ontruiming snel achter de rug hebben, maar je kunt er beter even de tijd voor nemen. Als je een woning ontruimt na overlijden, hebben de spullen die achterblijven waarschijnlijk een emotionele waarde. Voordat je spullen begint weg te gooien, is het verstandig om na te denken over wat er met de inboedel moet gebeuren. Wil je zelf een aantal spullen meenemen? Of wil je de meubels naar de kringloop brengen? Omdat het een emotionele tijd is, moet je vooral geen overhaaste beslissingen nemen. Neem voldoende tijd voor het leegruimen en verdeel taken over verschillende mensen. 

Het financiële plaatje

Het leeghalen van het huis is al een hele klus, maar administratief valt er ook veel te regelen. Hierbij moet je denken aan de hypotheek, eventuele openstaande leningen, verzekeringen etc. Het is misschien geen leuk klusje, maar als je het nu regelt scheelt dit later veel gedoe. Breng de administratie in kaart en kijk wat je allemaal kunt stopzetten om kosten te voorkomen. 

Een ontruimingsbedrijf inschakelen

Een woningontruiming kan veel tijd in beslag nemen. Een ontruimingsbedrijf kan veel werkzaamheden uit handen nemen. Het bedrijf voert verschillende taken uit:

  • Huis leeghalen na overlijden
  • Boedelruiming: inboedel opruimen
  • Seniorenverhuizing: spullen verhuizen naar een zorginstelling
  • Bedrijfsontruiming: verhuizen van een bedrijf naar een nieuw pand
  • Extra diensten: herstel- en schoonmaakwerkzaamheden, maar ook hulp bij het opruimen en inboedelopslag

Een Amsterdam woningontruiming is snel geregeld en neemt eventuele stress bij je weg. Ook in gevallen van spoed schakel je het beste een professioneel bedrijf in. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *