werkkostenregeling

De werkkostenregeling bij incentive reizen, hoe zit dat nou precies?

De werkkostenregeling bestaat sinds 2015. De werkkostenregeling (WKR) draagt bij aan de fiscale verantwoording van vergoedingen die u uw medewerkers geeft. Toch is het voor veel organisaties niet helemaal duidelijk hoe dit geregeld is. Zo ook bij een incentive reis of beloningsreis.

De werkkostenregeling in het kort

Met de WKR kunt u onbelaste vergoedingen aan uw personeel weggeven. Zo mag u ook spullen vergoeden waar uw medewerker op privégebied voordeel van heeft. Hierbij kunt u denken aan zaken zoals een laptop, smartphone of gereedschap, een bosje bloemen of een totaal verzorgd kerstdiner.

De WKR heeft een vrij breed karakter qua toekenningen aan personeel. De WKR houdt in dat er maximaal 1,2% van het totale fiscale loon onbelast vergoed mag worden aan medewerkers.

Uitzonderingen

Maar er zijn uitzonderingen! Er zijn een aantal vrijstellingen mogelijk die gelden wanneer een incentive (event/reis) een puur zakelijk-, inhoudelijk- en/of trainingsdoeleinde kent.

De vrijstellingen bij de WKR

Zo zijn er vrijstellingen mogelijk wanneer:

  • De deelname van de medewerker een verplichting is, niet op basis van inschrijving of facultatief. Vergeet daarom niet het zakelijke aspect van het programma te vermelden in de uitnodiging;
  • Evenementen door een personeelsvereniging worden georganiseerd;
  • Evenementen op de bedrijfslocatie plaatsvinden;
  • Er een noodzakelijkheidscriterium geldt: het deelnemen aan de activiteit is noodzakelijk voor het goed functioneren van het personeel;
  • Reizen van medewerkers die op een buitenlandse vestiging werken.

Meer weten over de WKR

Meer weten over de WKR bij het organiseren van incentives binnen uw bedrijf? Neem contact op met een gespecialiseerde organisatie zoals goMICE. Zij organiseren jaarlijks honderden incentives voor het MKB en kunnen u er alles over vertellen.

Bovenstaande informatie is slechts informatief bedoeld. U kunt hier geen rechten jegens onze organisatie aan ontlenen. Wij adviseren u goed door uw eigen accountant over de gevolgen van de WKR voor uw specifieke situatie te laten adviseren om misverstanden te voorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *