boot

Wat kun je doen met een gezonken boot?

Je hoopt natuurlijk dat het je niet zal gebeuren, maar toch kan het werkelijkheid worden, je boot zinkt! Er kunnen verschillende reden zijn dat je boot is gezonken. Misschien heeft hij te lang in het water gelegen en heb je hem niet goed onderhouden of je boot heeft schade. Als je boot onder water ligt is het zaak om hem zo snel mogelijk uit het water te halen. Wat je met je gezonken boot kunt doen vertellen we je in dit artikel.

Wat kun je doen?

Het enige wat je kunt doen met een gezonken boot is hem te laten afvoeren door een bergingsbedrijf. Dit bedrijf kan het schip slopen of als het mogelijk is, kun je de boot laten opknappen. Het bergingsbedrijf kan je hierover advies geven. Als het niet meer mogelijk is om je boot te laten repareren kan het bergingsbedrijf de onderdelen van de boot voor je verkopen, zo kun je de kosten een beetje dekken. De inkoop van een gezonken boot door een bergingsbedrijf kan je namelijk best wat geld opleveren. 
Je boot laten recyclen

Een andere optie is om je boot te laten recyclen. Dit is een goede optie als je het milieu wilt sparen. Meestal hoef je hier weinig tot niets voor te betalen als je boot nog beschikt over voldoende apparatuur of materialen. Wist je dat ongeveer 85% van de onderdelen hergebruikt kunnen worden. Alles wat nog gebruikt kan worden, wordt uit het schip gehaald. De motor is meestal het meest interessant, maar ook zeilmasten, de stoelen en banken en de accu kunnen opnieuw worden gebruikt. Zowel grote als kleine boten kunnen worden gerecycled. De grootte maakt dus niet uit. 


Je boot laten afvoeren

Het laten afvoeren van een boot is een specialistische klus. Boten bevatten namelijk verschillende gevaarlijke afvalstoffen die kunnen vrijkomen tijdens de sloop. Hierbij kun je denken aan asbest en oliehoudend afval. Dit zijn stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor mensen, dieren en de natuur. Een bergingsbedrijf heeft hier ervaring mee en kan je boot zonder problemen uit het water krijgen en afvoeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *