sport

Wat is de reden dat jij niet sport?

Helaas komt het vaak genoeg voor; vrouwen en mannen die niet durven te sporten om verschillende redenen. Ontzettend zonde, want sporten is goed voor een heleboel dingen. Zo helpt het je mentale toestand, kan je lekker je hoofd leeg sporten bijvoorbeeld. Daarnaast is sporten natuurlijk goed voor de fysieke gezondheid en houdt het je ook nog is op een gezond gewicht! Genoeg reden om wel die sportschool, of het hockeyveld op te duiken, maar wat nou als je het gewoon niet durft? Genoeg mensen die het wel zouden willen, maar zich bijvoorbeeld schamen. Lees snel met ons mee voor een aantal oplossingen als je niet durft te sporten! 

Zweten doen we allemaal

Een veelvoorkomend onderwerp wanneer mensen zich liever niet laten zien in de sportschool of een teamsport beoefenen; zweten. Er zijn een paar oplossingen die je kunnen helpen om het zweten tijdens het sporten te verminderen, al dien je wel te onthouden dat ie-de-reen zweet. Zweten is een natuurlijke reactie om de lichaamstemperatuur op peil te houden; er is dus überhaupt niks om je voor te schamen. Mocht je dat wel doen, dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om luchtigere kleding te dragen. Daarnaast bestaat er ook een botox behandeling tegen zweten; voor sommige mensen is dit de uitkomst gebleken! 

Tomato redhead

Nog zoiets om je ontzettend voor te kunnen schamen, maar net zo goed kan deze geplaatst worden onder het motto: ‘niks-om-je-voor-te-schamen’! Wist je zelfs dat wanneer je een rood hoofd krijgt tijdens het sporten dit zelfs aantoont dat je lichaam naar behoren werkt en gezond is? Een rood hoofd tijdens het sporten betekent namelijk dat de doorbloeding in jouw lichaam goed werkt! Mocht je je er nou voor schamen, dan kan je bijvoorbeeld tussendoor koud water in je gezicht gooien of water drinken! 

Je moet toch ergens beginnen

Misschien is er wel een andere reden dat je maar niet durft te sporten; je durft niet te beginnen omdat je bang bent dat je niet genoeg presteert. Maar ho, stop! Deze gedachte is wederom nergens voor nodig! Hallo, je gaat tenminste sporten! Je hoeft niet in één keer een halve marathon te lopen, drie keer te scoren of een set te winnen. Rome is ook niet in één dag gebouwd; een topsporter ook niet. Het leuke aan sporten is misschien juist wel dat je merkt dat het steeds beter gaat en je verbetering in je prestaties kan vinden; dus niet schamen als het de eerste keer (of weken of maanden of jaren) niet goed lukt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *