Wanneer heb je een familierecht advocaat nodig?

Wanneer heb je een familierecht advocaat nodig?

Wat is een familierecht advocaat? De naam zegt het al redelijk duidelijk. Dit is een advocaat die je gaat helpen bij alle problemen die kunnen ontstaan bij een geschil binnen de gezinskring. Dit gaat over bijna alle mogelijke problemen binnen je familie. Natuurlijk, geen kleine onenigheidjes maar de grotere problemen zoals:

  • Trouwen en scheiden
  • Wijziging van de achternaam
  • Adoptie van een kind
  • De geboorte van een kind

Dingen zoals huwelijksvoorwaarden, ouderlijk toezicht en gezag of de alimentatie zijn vaak onderdelen waarbij een familierecht advocaat wordt bijgehaald.

Alimentatie is bijvoorbeeld de financiële steun die aan de partner wordt gegeven die over de minste financiële middelen bezit. Ze wordt betaald door de partner met de meeste financiële middelen. Dit is natuurlijk niet echt iets wat iemand zou willen doen. Na een scheiding nog jaren alimentatie betalen. Daarom wordt hier vaak een familierecht advocaat bijgehaald die alles regelt en in orde brengt.

Bij een scheiding ontstaan er ook vaak problemen als er kinderen zijn en er bepaald moet worden wie wanneer de kinderen krijgt. Bij het indienen van een scheidingsformulier (een aanvraagformulier dat door een advocaat bij de rechtbank wordt ingediend) is dan een ouderschapsplan nodig. Tenminste, als de ouders hierin overeen kunnen komen. Zo niet, dan moet ook voor het opstellen van een ouderschapsplan een advocaat worden ingelast.

Dit soort zaken laat je het liefst behandelen door een advocaat uit de regio. Dit bespaart een hoop heen en weer rijden. Alsmede voelen de meeste mensen zich meer vertrouwd bij een advocaat uit eigen omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld woonachtig bent in de omgeving van Alkmaar, dan is Appelman een aanrader. Let bij het kiezen van de advocaat erop dat je er eentje kiest met een goede reputatie. In tijden van het internet kan iedereen transparant zijn of haar ervaring delen. Het loont om eens de naam van de advocaat of advocatenkantoor die je op het oog hebt te googelen en de reviews te checken indien die er zijn. Toonaangevende betrouwbare advocaten zullen vele zaken reeds met succes afgehandeld hebben, en dat zijn de advocaten die je dan ook in de arm wilt nemen voor jouw zaak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *