aroma diffuser zwart

Verrijk jouw advocatenkantoor met etherische oliën

Een advocatenkantoor ziet er voor veel mensen een beetje beangstigend uit. Je komt hier vaak niet met een vrolijke reden en de mensen zien er wat intimiderend uit. Het is dan ook niet gek als jouw klanten regelmatig met de zenuwen in hun lijf op je bureaustoel zitten. Als advocaat wil je er alles aan doen om je cliënten gerust te stellen. Dit is echter niet altijd even makkelijk. Zeker niet als het om lastige situaties gaat. Er zijn verschillende psychologische technieken om je cliënt gerust te stellen, maar is dat eigenlijk wel nodig? Uit recent onderzoek blijkt dat je al heel veel kunt doen door omgeving een andere sfeer te geven. Etherische oliën worden steeds vaker toegepast in dagelijks gebruik, gebruik bij openbare plekken en zelfs op kantoren en andere werkplekken. Etherische oliën zijn een verrijking voor jouw advocatenkantoor. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën worden vaak in combinatie met een aroma diffuser, geurverspreider, gebruikt. Etherische oliën zijn een zeer vol en geconcentreerd natuurproduct. De olie kan heel snel opgenomen worden in de lucht, waardoor deze een heerlijke sterke geur in een ruimte verspreidt. Er is keuze uit ontzettend veel verschillende geuren en aan elke geur worden eigen positieve eigenschappen toegeschreven. De meeste oliën worden gebruikt voor het verminderen van stress-gerelateerde klachten, maar er zijn ook oliën die vermoeidheidsklachten en hoofdpijnen kunnen verminderen. Elke olie heeft zijn eigen helende werking op het lichaam. Daarnaast zijn het natuurlijk ook gewoon heerlijke geuren om te ruiken en geven ze je kantoor net dat beetje extra sfeer.

nimbus-aroma-diffuser-400-ml-donker-hout@2x

Waarom etherische oliën op kantoor?

Je zal er misschien niet snel aan denken, maar etherisch oliën kunnen een zeer belangrijke toevoeging zijn op kantoor. Zeker bij een advocatenkantoor is het belangrijk dat je je cliënten goed op hun gemak kan stellen. Dit kan je doen door ze wat te drinken aan te bieden, een zacht muziekje op te zetten of een comfortabele stoel te geven. Toch is dat vaak niet voldoende. Sommige cliënten zitten met enorm veel woede en opgekropte stressgevoelens voor je en dat haal je niet zomaar weg met een lekker drankje of een fijne stoel. Etherische oliën zijn gefocust op één van de belangrijkste zintuigen van de mens: het reukorgaan. Zonder dat we het vaak beseffen, is ons reukvermogen een heel belangrijk aspect in onze herinneringen en gevoelens. Bij het ruiken van bepaalde geuren, denken we terug aan bijzondere gebeurtenissen uit ons leven. Sommige geuren geven ons een nostalgisch en relaxt gevoel. Alsof je weer even terug bent in een fijne en veilige tijd. Etherische oliën stimuleren de aanmaak van gelukshormonen en geven de hersenen een seintje om aan het werk te gaan. De gelukshormonen zorgen voor een ontspannen en voldaan gevoel en stellen de cliënt tot rust om goed na te denken over bepaalde beslissingen en geopperde adviezen. Hierdoor gaat het werken met de cliënt een stuk soepeler en geniet je zelfs ook nog eens van een ontspannen gevoel en heerlijke geur. Een win-win situatie voor iedereen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *