Veiligheid op het internet     

Veiligheid op het internet      

Wanneer je het internet opgaat dan wil je dit natuurlijk veilig doen. Het is belangrijk om geen virussen op je telefoon of computer te krijgen. Een goede virus beschermer is het eerste wat je op de computer kunt installeren. Het helpt om malware, Trojaanse paarden, wormen en andere ongein buiten de deur te houden. Natuurlijk kun je nog veel meer doen om veilig te kunnen internetten. Laten we onze tips delen.

Bezoek geen onveilige websites

Voorkom dat je onveilige sites bezoekt. Ze kunnen soms voor virussen op je computer zorgen. In het slechtste geval kunnen ze de website van je bank hebben nagebouwd om je betaalgegevens te stelen. Vervolgens roven ze je hele bankrekening leeg. Als website eigenaar is het belangrijk om te voorkomen dat je site onveilig is. Dit doe je door voor een goed webhosting bedrijf te kiezen. Daarnaast is het belangrijk om de site up to date te houden om beveiligingslekken in de programmatuur te dichten.

Open geen phishing mails

Het is van groot belang om geen onbekende mails te openen. Open ze niet als je de afzender niet kent. Ook als je van een grote bank of instantie een mail krijgt is de kans groot dat het om een phishingmail gaat. Open ze niet en delete de mail gewoon.

Pas op met het downloaden

Wanneer je regelmatig wat download is het belangrijk om hier voorzichtig mee te zijn. Weet van welke bronnen je wat download. Het kan hier snel gebeuren dat je een programma download waar ook een virus bij zit. Vervolgens kun je last krijgen van ransomware. Een partij gijzelt je computer dan tot er een betaling is gedaan. Het is een zeer kwaadaardige manier om je het leven zuur te maken. Je kunt dan namelijk helemaal niets meer. Voorkom dit door niet lukraak van alles te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *