Advocaat

Hulp bij verborgen gebreken

Het kan iedereen overkomen: verborgen gebreken bij een aankoop. Dit kan een hoop stress opleveren. De koop heeft niet gebracht wat je ervan had verwacht. Of belangrijker nog: de koop heeft niet gebracht wat je hier redelijkerwijs van mocht verwachten. Soms is het zo dat je veel meer verbouwingskosten aan je  woning kwijt bent dan je had verwacht of is je auto helemaal niet zo robuust als hij leek. Wat zijn precies je rechten bij verborgen gebreken en welke stappen kun je ondernemen?

advocaat

Wat zijn verborgen gebreken precies?

Verborgen gebreken kunnen in zeer veel verschillende vormen voorkomen. Allemaal hebben zij een ding gemeen: het zijn gebreken die je ten tijde van de koop redelijkerwijs niet had kunnen constateren. Verborgen gebreken zijn niet altijd de schuld van de verkopende partij. Deze partij heeft echter wel aansprakelijkheid. Wanneer je een aankoop doet, heeft de verkoper de verplichting om een product te leveren dat aan redelijke verwachtingen voldoet.

Een klein defect betekent nog niet direct een verborgen gebrek. Maar wat nu als er fundamenteel iets mis is? Wanneer je bijvoorbeelde een auto koopt, kun je als consument onmogelijk constateren of de versnellingsbak in orde is. Koop je een redelijk nieuwe auto, verliep de testrit goed, maar knalt de versnellingsbak een week later zomaar uit elkaar? Dan kan dit tellen als een verborgen gebrek.

Advocaat

Het inschakelen van een advocaat bij verborgen gebreken kan een verstandige beslissing zijn. De advocaat kan helpen bepalen of er inderdaad juridisch gezien sprake is van een verborgen gebrek. Vervolgens kan de advocaat je ondersteunen in het verkrijgen van een compensatie. Soms kan dit door partijen onderling geregeld worden, maar indien nodig kan de advocaat je bijstaan in een rechtszaak. Ook kan een advocaat de vragen beantwoorden die je hebt over de juridische situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *