mediator

Hoe vind ik een goede scheidingsmediator?

Bent u van plan binnenkort een scheiding aan te vragen en wil je dit op een zo soepel mogelijke manier realiseren is het wellicht handig om een scheidingsmediator te zoeken.  De beslissing om uit elkaar te gaan doet voor beide wellicht veel pijn en je wilt beide dat alles goed afgehandeld wordt. Je wilt goede en doordachte afspraken maken over bijvoorbeeld de inboedel, het financiële aspect en de kinderen. Door hier vooraf goede afspraken over te maken, is het voor iedereen duidelijk en worden er niet naderhand nog advocaten in het spel gehaald om de oneerlijke verdeling recht te zetten. Een scheidingsmediator heeft veel trajecten meegemaakt en kan goed inschatten en op een meer rationele manier omgaan met deze scheiding. Het is wel belangrijk dat je ervoor kiest om een scheidingsmediator te zoeken die daadwerkelijk de juiste belangen behartigd. 

Op zoek naar een mediator

Online vind je na het zoeken op enkele zoekwoorden al tientallen verschillende mediators die allemaal grotendeels hetzelfde pretenderen. Echtscheidingsbemiddeling is door de jaren steeds belangrijker geworden, enerzijds doordat er veel meer wordt gescheiden dan vroeger en anderzijds doordat mensen steeds bewuster hiermee om willen gaan. Iedereen kent wel de vechtscheidingen, waar uiteindelijk vooral de kinderen de dupe van zijn. Meer en meer mensen willen die route niet bewandelen en hebben het beste met hun kind voor. Door een scheidingsmediator te benaderen, is dit goed te verhelpen. Je voorkomt hiermee een hoop narigheid en de kans op een vechtscheiding wordt aanzienlijk verlaagd. Daarbij houdt een mediator altijd goed de spiegel voor en neemt hij de kinderen (wanneer deze in het spel zijn) altijd mee in de beoordeling van de situatie. 

Een scheidingsmediator is deskundig, begripvol en ontzorgt. Daarbij is het ook belangrijk dat je goed onderzoek doet. Neem contact op met meerdere mediators en luister goed na wat zij te zeggen hebben. Onderzoek online hoe de scheidingsmediator bekend staat en wat mensen dus over hen zeggen. 

Een mediator uit jouw buurt

Of je nu in Zuid-Limburg of in Groningen woont, een groot deel van de mensen zal te maken krijgen met scheiden. Zoals gezegd is het verstandig om dan te kijken of je een mediator kunt betrekken om dit proces soepel te laten verlopen. Kies dan voor een mediator uit de buurt. Woont u in Groningen, dan kun je het beste op zoek gaan naar een mediator in Groningen. Het is eenvoudiger om fysieke afspraken te plannen. Het is ook mogelijk om mediation online te doen, dit kan ook zijn voordelen hebben maar als je kiest voor fysieke meetings is het handiger om een mediator uit de buurt te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *