ram

Hoe je de perfecte spelcomputer bouwt

Dus je wilt de perfecte spelcomputer bouwen? Dan ben je bij Toxic Game Desktops aan het juiste adres. In deze blogpost nemen we alles met je door waarmee je rekening moet houden bij het samenstellen van je droommachine. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, weet je precies naar welke onderdelen je moet zoeken en hoe je ze allemaal samenstelt. Laten we beginnen!

Onderdeel #1: de processor

De processor is het hart van elke computer, en dat geldt in het bijzonder voor spelcomputers. Je zult op zoek willen gaan naar een processor met een hoge kloksnelheid en meerdere kernen. Op die manier kan je computer zelfs de meest veeleisende spellen aan zonder in het zweet te raken.

Onderdeel #2: de grafische kaart

De grafische kaart is verantwoordelijk voor het renderen van alle beelden in een spel. Het is dus duidelijk dat dit een belangrijk onderdeel is van elke spelcomputer. Let bij het kopen van een grafische kaart op zowel de kloksnelheid als de hoeveelheid videogeheugen. Hoe hoger die getallen zijn, hoe beter je af bent.

Onderdeel #3: Het geheugen (RAM)

Random access memory (RAM) is een van de belangrijkste onderdelen van een spelcomputer, of van welke computer dan ook. Dat komt omdat RAM wordt gebruikt om gegevens op te slaan waartoe je processor snel toegang moet hebben. Hoe meer RAM je hebt, hoe soepeler je spelervaring zal zijn. Zoek minimaal 8GB RAM; meer is altijd beter.

Onderdeel #4: De opslagschijf

Je opslagschijf is de plaats waar al je spellen en andere bestanden worden opgeslagen. Een solid-state drive (SSD) zal veel sneller zijn dan een traditionele harde schijf (HDD), dus dat is wat we de meeste mensen aanraden. SSD’s zijn echter ook duurder, dus als je een budget hebt, is een HDD prima geschikt. Weet wel dat de laadtijden langzamer zullen zijn met een HDD 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *