goede letselschade advocaat

Het vinden van een geschikte letselschade advocaat

Waarom een letselschade advocaat zo belangrijk is?

Een letselschade advocaat is ontzettend belangrijk zodra je letsel hebt opgelopen. Als je letsel oploopt tijdens je werk is hiervoor bijna altijd je werkgever aansprakelijk. In Nederland zijn er strenge eisen waaraan je werkgever moet voldoen. Als jij een ongeluk krijgt tijdens het werken betekent dit meestal dat je werkgever nalatig is geweest. Deze is dan aansprakelijk voor de schade. De schade kan dus in veel gevallen gewoon vergoed worden. Als je een ongeluk hebt gehad in het verkeer zal diegene die hier aansprakelijk voor is de schade moeten vergoeden. In Nederland is iedere auto en scooter die de weg op mag verzekerd. Tenzij dat iemand onverzekerd en dus ook illegaal rijdt zal de verzekering de schade vergoeden.

De letselschade advocaat neemt veel zorgen van je weg. Vlak na een ongeluk heb je natuurlijk ontzettend veel aan je hoofd. Niet alleen door het letsel zelf, maar er komen ook financiële zorgen bij kijken. Om ervoor te zorgen dat jouw financiën er niet onder hoeven te lijden is een letselschade advocaat ideaal. Zo kan jij er zeker van zijn dat juridisch alles goed komt. Hierdoor heb je tijdens deze heftige periode net iets minder zorgen aan je hoofd.

Hoe groot is de schade?

Als je een letselschade advocaat inhuurt zal ook bepaalt moeten worden hoe groot de schade nou precies is. Om te beginnen heb je het letsel zelf. Hierbij komen veel emoties kijken. Denk hierbij aan de angst tijdens en vlak na het ongeluk, maar misschien zijn er nog steeds momenten dat je bang bent als gevolg van deze gebeurtenis. De emotionele schade wordt vergoedt doormiddel van smartengeld. In Nederland kan het bedrag aan smartengeld maximaal oplopen tot €130.000.

Behalve smartengeld zal er nog meer schade zijn. In een verkeersongeluk is dit bijvoorbeeld schade aan je voertuig. Ook de kosten die jij moet betalen om te herstellen zal de aansprakelijke partij moeten vergoeden. Denk hierbij aan bezoeken aan het ziekenhuis, maar ook het vervoer ernaartoe zal je geld kosten en dus verhaalt moeten worden. Daarnaast is de kans groot dat je een tijd of misschien zelfs wel nooit meer kunt werken. Het inkomen dat je hierdoor mist zal ook op de tegenpartij verhaalt kunnen worden. Er zijn dus drie vormen van schade die betaalt moeten worden: smartengeld, de kosten voor herstel en misgelopen inkomsten.

Dolderman Letselschade Advocaten

Dolderman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat gevestigd is in Utrecht. Dit betekent echter niet dat deze advocaten jou niet kunnen helpen als je buiten Utrecht woont. De advocaten van DLSA bezoeken hun cliënten thuis indien gewenst. Dit advocatenkantoor heeft veel ervaring op het gebied van letsel. Niet alleen als het om verkeersongelukken of arbeidsongelukken gaat, maar ook bij psychisch letsel dat veel voorkomt bij ambtenaren zoals politieagenten en militairen. Dolderman Letselschade Advocaten weet de meeste processen succesvol af te sluiten. Jij hoeft je nergens meer druk over te maken zodra DLSA het juridische proces voor je gaat regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *