Gemakkelijk je zaken bijhouden

Gemakkelijk je zaken bijhouden

Wanneer je een druk ondernemersleven leidt, dan kan het soms best onoverzichtelijk worden. Je wilt daar natuurlijk wel wat aan doen, want zodra je het overzicht kwijt bent, gaat het je geld kosten. Daarom is het bijvoorbeeld zaak om alles beter te leren bijhouden. Dat begint met het gebruik van een agenda 2021. Daarin kan je gemakkelijk op de juiste dag en tijd je afspraken noteren. Zo hoef je die dus in ieder geval alvast niet meer te vergeten. Dit staat ook beter. Je wilt wel overkomen als een betrouwbare en verantwoordelijke partner. Dat kan je op deze manier dus gemakkelijk voor elkaar krijgen als ondernemer.

Ruimte voor belangrijke notities

Niet alleen de afspraken noteren is belangrijk. Er komen gedurende de werkdag allerlei zaken voorbij die je eigenlijk niet mag vergeten. Het is dan dus ook zaak om te zorgen dat je dit ergens opslaat. Omdat dit bij lange na niet allemaal in je geheugen past, is het dus ook goed om notities te maken. Wanneer je dus altijd een goed A5 notitieboek bij je draagt, dan hoef je nooit meer een kans of idee te missen. Je schrijft alles gewoon op en kijkt er op een later moment in terug. Op die wijze wordt het net wat gemakkelijker om succesvol te zijn. Dat is belangrijk.

Ook voor visuele ideeën

Het is niet zo dat elk idee goed in woorden te vangen is. In sommige gevallen zie je een beeld voor je. Gelukkig zijn daar ook goede oplossingen voor te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld een schetsboek bij je dragen. Daarin kan je namelijk ook al je ideeën in schetsen kwijt. Dit komt eigenlijk op hetzelfde neer als noteren, maar dan op een manier die beter bij jou past. Op een later moment kan je de schetsen in concrete ideeën uitwerken. Dat maakt het wel zo gemakkelijk. Je kunt er dan veel meer uit halen. Je zal merken dat dit veel verschil maakt op de werkvloer.

Alles altijd bij je dragen

Het is wel belangrijk dat je er ook echt een gewoonte van maakt om te noteren en te schetsen. Wanneer je dat niet doet, dan heb je er natuurlijk nog niets aan. Zorg daarom dat je je agenda, notitieboek en schetsboek altijd bij je draagt. Je hebt altijd wel ruimte in je koffer of je laptoptas om de kleine boekjes te bewaren. Op het moment dat er dan iets voorbijkomt waar je later iets mee kunt, heb je dan altijd papier bij je om als geheugensteun te dienen. Aan de hand daarvan kan je dus veel meer ideeën gaan uitwerken dan je voorheen kon doen.

Het uitwerken van de ideeën

Nu je de ideeën in de vorm van notities en schetsen bij je draagt, is het ook zaak om de volgende stap te zetten. Zo is het bijvoorbeeld wel heel slim om jezelf ook aan te leren hoe je dit soort zaken allemaal moet verwerken. Maak bijvoorbeeld een specifiek document in je laptop aan waarin je de ideeën die je op een dag hebt wat verder uitwerkt. Zo weet je alvast zeker dat ze niet alsnog verloren gaan omdat je niet terugkijkt in je notitieboekje of je schetsboek. Dan zou je er immers nog niets aan hebben. Dat is niet de bedoeling van het noteren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *