Waarom je juist wél een bijbaan in de horeca zou moeten nemen

Waarom je juist wél een bijbaan in de horeca zou moeten nemen

De horecazaken zijn natuurlijk alweer een aantal maanden open, maar nu de zon steeds vaker hoog aan de hemel staat, zien we het steeds vaker terug: ‘’Excuses, vanwege personeelstekort blijven wij vandaag dicht’’. Het lijkt wel alsof niemand sinds de corona pandemie meer met liefde een baantje in de horeca aanneemt, terwijl het personeel dat er nu staat het juist extra hard kan gebruiken. De horeca gaat hand in hand met hard werken voor de echte bikkels, en buiten dat brengt het nog zoveel meer voordelen. Lees even met ons mee waarom je juist wél zou moeten solliciteren op een horeca bijbaan

We’re all family

Samen met jouw collega’s heb je gedurende de dag maar één doel; het andere gasten naar hun zin maken door hier zo hard mogelijk voor te werken. Je zult al snel merken dat dit ‘’doel-gevoel’’ een ontzettend fijne band binnen de groep collega’s schept. Zo zal je samen lekker kunnen klagen, maar ook de grootste lol hebben; als de gasten op tafel één toch lopen te klagen, of er een dienblad op miraculeuze wijze van de bar valt, dan is dit aan het eind van de dag echt alleen maar grappig.

Extra zakcentje

Naast je normale loon mag je bij een dagje knallen in de horeca rekenen op een lekker extra zakcentje door de fooi dat binnengehaald wordt! Dat is natuurlijk mooi meegenomen, en werkt ook als een goede motivatie boost; hoe beter jij je best doet tijdens het werken, hoe meer fooi de gasten wellicht zullen geven en je dus waarschijnlijk mee naar huis kan nemen. 

Sluit borrels

Waarschijnlijk heb je wel eens van het begrip gehoord, of misschien heb je geen idee wat het inhoudt: ‘’sluit borrels’’. Wij raden je in ieder geval aan om er zo snel mogelijk kennis mee te maken! Na een dagje hard werken en het de gasten zo goed mogelijk naar hun zin gemaakt te hebben, is het in de horeca vaak tijd voor een gezamenlijke dagsluiting. Onder het genot van een borrel, (de lekkerste hapjes?) en je leuke collega’s zal je de dag nogmaals door bespreken. 

Gezondheid

Nog een belangrijk voordeel aan het werken in de horeca; het werkt mee aan je conditie en gezondheid. Na een dagje serveren, zullen de stappen op je stappenteller ontzettend hoog staan. Dus buiten het uitvoeren van ontzettend leuk werk ben je ook nog eens bezig met het onderhouden (of verbeteren) van je conditie; wat wil je nog meer! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *