advocaat sociale zekerheid

Een Advocaat Sociale Zekerheid inhuren

Wat doet een advocaat sociale zekerheid?

In Nederland is er in principe een goed opvangstelsel voor als je werkloos raakt of door ziekte niet meer kan werken. Toch kan het soms gebeuren dat je door een meningsverschil met het UWV niet de uitkering krijgt waar je recht op hebt. Bijvoorbeeld als de UWV het er niet over eens is dat je arbeidsongeschikt bent. Een Advocaat Sociale Zekerheid staat in zo een situatie voor je klaar. De advocaat weet daadwerkelijk alles op het gebied van uitkeringen. Hierdoor kan een advocaat veel voor je betekenen bij een juridisch proces. Een goede Advocaat Sociale Zekerheid zorgt er dus voor dat jij de uitkering waar je het recht op hebt ook daadwerkelijk krijgt. Er zijn verschillende uitkeringen die gemaakt zijn om je op te vangen zodra je arbeidsongeschikt raakt.

Verschillende sociale verzekeringen

De werknemersverzekeringen die je in Nederland hebt zijn de ziektewet (ZW), de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO), de werkeloosheidswet (WW) en de WIA. De WIA bestaat weer uit twee verschillende regelingen. Zo heb je de IVA voor volledig arbeidsongeschikten en de WGA voor de mensen die gedeeltelijk ongeschikt zijn. Je werkgever moet je tot twee jaar nadat je ziek wordt doorbetalen volgens de ziektewet. Hierna wordt het belangrijk dat je een andere uitkering krijgt, deze moet wel op tijd aangevraagd worden. De WIA wordt meestal uiterlijk een jaar en negen maanden na het ziek worden aangevraagd. Soms is het mogelijk om deze uitkering eerder aan te vragen als het al vroeg bekend is dat je arbeidsongeschikt blijft na bijvoorbeeld een ongeluk.

Als je niet meer in aanmerking komt voor een sociale verzekering hebben we in Nederland ook nog sociale voorzieningen zoals bijvoorbeeld de Wajong en de bijstandsuitkering. Je bent dus altijd zeker van een vorm van inkomen. Als jij het gevoel hebt dat je niet de uitkering krijgt die je hoort te hebben kan je hier bezwaar tegen maken of in hoger beroep gaan. De Advocaat Sociale Zekerheid helpt je hierbij. Een advocaat heeft natuurlijk veel verstand van de regelgeving, vooral een advocaat die gespecialiseerd is in dit onderwerp. Hierdoor heb je veel minder zorgen als wanneer je dit in je eentje moet gaan oplossen. Het inhuren van een advocaat is dan ook ontzettend aan te raden.

Een goede Advocaat Sociale Zekerheid

Een erg goede Advocaat Sociale Zekerheid is bijvoorbeeld advocaat van Wegen. Dit is een betrouwbare advocaat met veel verstand op dit gebied. Van Wegen heeft al voor veel klanten goede resultaten geboekt. Met een advocaat is de kans dat alles goed afgerond wordt stukken hoger. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je advocaat sociale zekerheid. Het is dus aan te raden om eerst een vrijblijvend gesprek in te plannen. Zo kan je er zeker van zijn dat het echt klikt tussen jou en je advocaat en dat je ook het gevoel hebt dat deze je echt kan helpen. Van Wegen is een goede advocaat bij wie de kans optimaal is dat jij toch nog de uitkering krijgt waar je recht op denkt te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *